Teatre Eliseu

PRESENTACIÓ DEL FESTIVAL ENCANTA: FETUS presenta LA SERRA DELS PERDUTS

El Festival EnCanta arriba a la seva 6ena edició. Per la presentació del cartell d’aquest 2023 hem convidat als Fetus que a finals del 2022 van editar el magnífic disc “La Serra dels Perduts”. En el seu últim treball ens parlen de revoltes populars que se’ns fan molt presents, ens parlen d’herois i de derrotes, però sobretot creen himnes que ens ressonen dins el cap després de la primera escolta.

Actuació el divendres 17 de març a les 20.30h.
Presentació de la 6ena edició del festival EnCanta al Teatre Eliseu

Fetus eren senzillament un grup de punk-rock fins que van descobrir els romanços de Jaume Arnella. Després de dedicar-li un revolucionat homenatge al disc “Sota, cavall i rei”, ara aprofundeixen en el camí que els va assenyalar el mestre, tot i que explorant-lo per via pròpia. Al nou disc “La serra dels perduts” exploren un nou univers on s’aglutinen històries populars de l’imaginari empordanès i cançons perdudes de les Gavarres i de més enllà.

En el terreny musical, el punk-rock i la cançó de taverna marca de la casa s’endinsen cada cop més en el folk nostrat, no només pel que fa al repertori sinó també a la instrumentació. La tríada guitarra/baix/bateria conviu ara amb els sons tradicionals de l’acordió diatònic, el sac de gemecs o el flabiol. Tot s’integra i arriba al punt climàtic als “Goigs de Sant Martí”, un tema que ja s’ha convertit en pal de paller dels seus incendiaris concerts.

En aquesta nova aventura, els empordanesos tornen a comptar amb Joan Colomo com a productor musical. I sumen aliats de luxe com Carles Belda (acordió diatònic), Ricard Ros (sac de gemecs, whistles, bouzouki) o Guillem Caballero (Els Surfing Sirles, Chaqueta de Chándal, als teclats).

Crítica


Fetus tornen a sorprendre propis i estranys. Perquè habitualment havíem ubicat la seva proposta en algun terreny entre el punk rock, el garatge o fins i tot el power pop.

Tot va començar a canviar quan publicaven “Sota, Cavall i Rei”(Bankrobber 21), un àlbum en què sota la producció de Joan Colomo s’endinsaven en el repertori del llegendari mestre Jaume Arnella, anomenat habitualment “l’últim romancer o joglar en actiu” que es va convertir en una celebració de la música tradicional catalana, passada pel seu particular prisma. I quan allò semblava una mera -i excel·lent- anècdota en la seva trajectòria tornen amb parametres similars a “La Serra dels Perduts” on recullen, de nou encara que aquesta vegada més àmplia, històries populars que s’encarreguen de música

Eduardo Izquierdo – Mondosonoro
19/11/2022

local_activity
Compra aquí les teves entrades
No esperis més

Informació


Data: Divendres 17 de març
Hora: 20.30h
Durada: 75 minuts
Lloc: Teatre Eliseu
Gènere: Música

Entrades


Anticipada 8€
Taquilla 10€

Calendari


credit_card
COM COMPRAR

Venda on-line tancada