Teatre Eliseu

Nua. (Radiografia d’un trastorn)

“Nua (Radiografia d’un trastorn)” és un monòleg, amb tocs d’humor, que actua de diàleg amb el públic, on podrem viure en directe una confessió, la revelació d’un secret, sense quarta paret ni xarxa. L’actriu situa el públic al límit entre la ficció i realitat, en un joc escènic entre cinc vàters, una webcam i tot d’elements audiovisuals que ens portaran a viatjar amb la protagonista per a comprendre com se sent des de dins viure el malson dels trastorns de la conducta alimentària.

Actuació el dimarts 13 de desembre a les 11.30h.
Un espectacle de teatre de 60 minuts al Teatre Eliseu

Tornar a casa, després d’anys de viure fora, i trobar-te amb els fantasmes dels quals vas fugir. O podríem dir més aviat, el monstre, quan es tracta d’un trastorn d’alimentació. D’això parlarem a NUA (Radiografia d’un trastorn). En primera persona i sense filtres. Cru. De com aquest trastorn es va impregnant a cada cèl·lula del teu cos i es converteix en una veu que et posseeix. De com la societat ens imposa uns cossos i uns judicis que fan que visquem en una constant restricció i abús. També quan parlem de la suposada “bellesa real”. De com a totes ens afecta. De com la suma de vivències ens va estrenyent més i més la cotilla fins a ofegar-nos. I de com d’això, també se’n surt.

Crítica


La interpretació d’Ann Perelló és creïble al 100%

La interpretació d’Ann Perelló, creïble al 100%, és plena de canvis de registre. Amb una loquacitat i tocs d’humor que ens fa passar volant l’hora que dura la funció.  Com se sol dir al cinema «es menja la càmera»; en el nostre cas, l’escenari. L’Associació de Teatres i Auditori Públics de les Illes Balears li va atorgar el premi a millor actriu per la seva interpretació, del tot merescut.

Nua, radiografia d’un trastorn és monòleg aparentment lleuger que provoca les rialles del públic però que amaga el patiment de moltes noies que se senten atrapades. Potser a Mallorca, com la protagonista, o potser entre els inassolibles cànons estètics actuals.

Lluïsa Guàrdia- Espectaculos Barcelona
20/04/2022

Fitxa artística i tècnica


Text: Ann Perelló i Andrea Ros

Direcció: Marta Aran

Aj. Direcció i moviment: Lucía Torres

Producció Teatre Principal Palma: Carme Amengual

Producció Catalunya: Sala Flyhard i Apunta Teatre

Disseny de llums: Anna Boix

Videocreacions: Miquel Àngel Raió

Tècnic de vídeo: Tomeu Fiol

Informació


Data: Dimarts 13 de desembre
Hora: 11.30h
Durada: 60 minuts
Lloc: Teatre Eliseu
Gènere: Teatre / Monòleg

Entrades

Sessió per a alumnes de l’Institut Miquel Martí i Pol. Interessats en veure l’obra poseu-vos en contacte amb el Teatre Eliseu, amb un correu electrònic a cultura@rodadeter.cat


Calendari